15.3 C
istanbul
Perşembe, Şubat 27, 2020

Genel

Yemeksever, yazdı; Sofraların yeşil güzelleri!

Burada konu edeceğim otlar, genellikle bir tarif ile birlikte kullanılan otlar olacak ki, aslında bunların çoğu tek başına da yenebilir. Kimi çok aromatiktir kimisi çok esanslı tat içerir ama maydanoz örneğinde olduğu gibi kendi...

Paylaşılamayan çiğ köfte

Bir zamanlar taşralılığın simgesi olan çiğköfte, şimdi paylaşılamıyor. Bir yandan Urfa, diğer yandan Adıyaman, Adana, Elazığ hak iddia ediyor. Tescil Şanlıurfa’da ama tartışma sürmekte. Bakalım bu şahane yiyecek kimin evinde kalacak? Doğuşuyla ilgili rivayetlerden başlayalım....

Her kuşun eti yenmez

Hiç ava çıkmadım ama av etini severim. İlk kuş etini, rahmetli kayınvalidemin evinde yediğimi hatırlıyorum... Kayınpederim, sıkı bir doğa yürüyüşçüsü ve avcıydı. Her hafta sonu tüfeğini, köpeklerini alır, ava çıkardı. Dönüşünde çantasında mutlaka bir şeyler olurdu:...

Salyangozla aramız düzeliyor mu?

Salyangozu ilk kez 20’li yaşlarımda, Lyon’da yemiştim. Sevmiş miydim? Aklımda kalmamış. Sonraki yıllarda her Fransa ve Amerika gezimde yedim. Yedikçe de çok sevdim. Önce bir açıklama yapalım: Sümüklüböcekle salyangozu karıştırmamak lazım. Salyangoz evi, barkı olan...

Denizi yiyormuş gibi hissedeceksiniz

Daha çok denizkestanesi olarak bilinen karadiken, özellikle Ayvalık meyhanelerinde ‘mezelerin hası’ kabul edilir. En makbulü çiğ yemektir. Her bir yumurtaya bir damla limon, bir damla sızma zeytinyağı... Kaç yıl önceydi, -epey eski olmalı ki hatırlamıyorum-...

İz bırakan lezzetler

Tarihte iz bırakan, özlenen tatlar Lezzet.co mutfağında… Lezzet.Co Döner'in mutfağında kullanılan malzemelerin neredeyse tamamı kendi yöresinden geliyor. Farklı hikayeleri birleştirerek yeni bir hikayeler sunuyor. Misafirlere ikram edilen Demirhindi Şerbeti günlük olarak hazırlanıyor. Yine günlük hazırlanan tavuk...

Ateş Köfte

Marmara ve Ege bölgesi başta olmak üzere köftesi methedilen bütün köftecileri hatta Yunanistan’daki köftecileri de gezen Ateş köfte sizler için en iyi 4 köfteyi seçti. En iyi köfteleri servis edebilmek için üç buçuk ay...

Günübirlik Gaziantep

Gaziantep’te gezmeye sıkı bir kahvaltı ile başlamak gerekir. Örneğin güne Beyran Çorbası ile başlayabilirsiniz. Çoğu Antepli bu çorbayı içmeden aklını başına toparlayamaz. Beyran çok özel bir çorbadır. Didiklenmiş et, haşlanmış pirinç ve özel sosla...

Lezzet yolcularına 2017 önerileri

Lezzet peşinde koşturanların sayısı her geçen gün artıyor. Tur şirketleri ilginç ve lezzetli rotaları satmakta pek zorlanmıyorlar. Birçok gezgin gezi rotalarını çizerken, yiyecek-içecek mekanlarını mutlaka listenin başına yazıyorlar. Size, 2017’nin lezzet duraklarını tanıtmaya çalışacağım....

Makarnalar ev yapımı, peynirler İtalya’dan

İtalyan mutfağının bağımlılık yapan yemeklerini Akdeniz’in çeşitliliğiyle harmanlayarak dünya mutfağı karması oluşturan Grey Food&Drink, bahar yaklaşırken menüsüne eklediği birbirinden özel tatlarla misafirlerini lezzetli bir yolculuğa çıkarıyor.  Başlangıçlarda Burrata Tabağı ve tam buğday ekmeği üzerine füme...