Paket serviste eskiye göre %60 düşüş var

0
21

Gurme Mehmet Yaşin ve Günaydın Restoranları’nın sahibi  Cüneyt Asan saat Instagram canlı yayın üzerinden bir söyleşi gerçekleştirdi. Mehmet Yaşin Cüneyt Asan’a “Bu süreç bittiğinde restoranlar ne olacak? Şuan da sizde durum ne diye sordu? Cüneyt Asan ise Mehmet Yaşin’in sorularını yanıtladı ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün restoranlar üzerindeki etkisini yorumladı. İşte Cüneyt Asan’ın gündeme dair yorumları;

 Artık dekora değil hijyene para harcanacak

“Ben bir ay içerisinde bunun son bulacağını ve yavaş yavaş biteceğini düşünüyorum. Yine de  restoranların eski gücüne kavuşması zor olacak. Şuan paket servisin çok olduğunu düşünüyorsunuz ama öyle değil tam tersine pakette eskiye göre yüzde 60 düşüş var. Bunun sebebi psikolojik, hijyen vs. İnsanlar ilk defa bu kadar güçlü bir şekilde hijyenin ne demek olduğunun farkına vardılar. Paket servis verirken hijyenik mi diye kuşku duydukları için insanlar sipariş veremiyorlar. Önümüzdeki günlerde paket sistemi daha farklı boyutlarda olacak.

Dükkânlar küçülecek ve bir numaralı öncelik  hijyen olacak. Anladık ki; sağlık her şeyden önemli. Herkes bize mutfağa bu kadar para harcanır mı? diyordu. Bunlara dikkat ettiğimiz için bu harcamayı yapıyorduk. Bu süreç bittiğinde mutfaklar ön plana çıkacak, açık mutfaklar olacak, insanlar oturdukları yerden mutfağı, hijyeni görmek isteyecekler ve görmeliler de. Artık dekora değil hijyene para harcanacak.”

Başak Okşak

a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
Paylaş
Mehmet Yaşin
20 yılı aşkın bir süredir çeşitli gazetelerde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü ve yayın yönetmenliği yaptıktan sonra Atlas dergisini çıkardı. Daha sonra Doğan Dergi Grubu'nda Genel Müdür olarak çalıştı. Daha sonra Doğan Kitap'ı kurdu. Uzun yıllar yayın yönetmenliğini yaptı. Bu süre boyunca birçok genç yazarı okuyucuya tanıttı. Yayıncılıktan sonra CNN Türk televizyonunda 'Yol Üstü Lezzet Durakları' programını yapmaya başladı. Aynı anda Hürriyet gazetesinde, İstanbul Life, Atlas, Capital, Meat and Beef dergilerinde lezzet yazılar kaleme aldı. Hem gazete, hem sosyal medya hem de televizyonda geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Dört kitabı var.