11.6 C
istanbul
Pazar, Aralık 8, 2019

Lezzet Durakları

Kiss the Frog: Rumelihisarı’nın Yeni Denizcisi

İsmi ilginç: Kiss to Frog. Masaldan esinlenmiş bir isim. Genç kızın öptüğü kurbağa gece yarısı bir prense dönüşebilir. Yeri Güzel: Rumelihisar’ında, eski vapur iskelesinin tam karşısında. İşletmecisi: Gül Etker. Sektörün eskilerinden. 2005’te ara verdiği...

Yeşilli, Mavili Batum

Oraya gitmeden bile Batum’un ne kadar yeşil olduğunu görmüştüm. Bir Karadeniz yolculuğu sırasında, Sarp sınır kapısının ardındaki yeşil tepeler, Batum’un rengini ele vermişti bana. Artvin’in Camili Köyü’nde de aynı yeşil tepeler karşıma çıkmıştı. Muhtar,...

Damakları şaşırtan rota

Kuzey Ege rotası, damağına düşkün olanlar için oldukça lezzetli bir yolculuk müjdeliyor. Bu rotada öylesine çok lezzet durağı var ki, onlara uğramaktan denize girmeye vakit bulamazsınız. Yolculuğa Çeşme’den başlarsak, sabah kahvaltısı için Ilıca’da Kumrucu Hüseyin’de...

Karadeniz’de Lezzetli Yolculuk

“Hep Ege, hep Akdeniz… Sanki Türkiye’de başka yerde tatil yapılmazmış gibi… Biz bir kaç araba peş peşe Karadeniz turuna çıkacağız. Nerede ne yiyelim. Lütfen bize yol gösterin.” Bir okuyucumdan gelen mail. Çok haklı. Bu yolculuk...

İstanbul’un romantik ışığı tekrar yandı

Her ne kadar yeni adı “1924” olsa da, herkes orayı Rejans diye biliyor. Çünkü neredeyse 80 yıl bu isimle anılmış. Yerini orta yaşın üstündekilerin çoğu bilir ama genç kuşağa tarif edeyim yine de: İstiklal...

Sokakta yemek hem ucuz hem lezzetli

Yola çıkmanın tam vaktidir. Gidilen yerlerden keyif almanın ilk şartı da damakları şenlendirmektir. Ben, kent gezilerimde, sabah ve öğle yemeklerini genellikle sokakta yerim. Hem çok lezzetli hem de ucuz olur. Ayrıca kuyruklarda sürpriz dostluklarda...

Damak çatlatan Paris

Türk gezginlerin en çok ziyaret ettikleri kentlerin başında Paris geliyor. Aslında bu aylarda kent halkı Paris’ten kaçar, her taraf turistlerle dolup taşar. Bu kente giden eşimin dostumun bana en çok sordukları soru, “nerede yiyelim,...

Kebap Rotası

BURSA Türkiye Kebap Rotası’nı, Bursa’dan başlatmak doğru olur. Çünkü bu kentten çıkmış olan İskender Kebabı’nın şöhreti artık ülke sınırlarını aşmıştır. Pide, döner, bonfile parçaları, salça sosu, yoğurt ve köpük köpük tereyağından oluşan kebabın tadını tam...

Bayramda Lezzetli Yolculuklar

Süresi ne olursa olsun, bayramda şehir dışına çıkmak artık gelenek haline geldi. Tatilin arkasına önüne gün ekleyip yola düşenlerin sayısı hiç de az değil. Bu hafta size önümüzdeki Kurban Bayramı’nda tatil yapacaklar için lezzetli...

Kuru fasulye

Bir zamanlar diye yazıya başlarsak: O zamanlar kuru fasulye fakir fukaranın sofrasından hiç eksik olmazmış. Ucuz olduğu için dar gelirlilerin en önemli besin kaynağı imiş. Onun için nimetten sayılırmış. Etrafa gösteriş yapanlara, “kendini fasulye...