Bodrum’da bir İspanyol

0
612

La Pasion, damağına düşkün Bodrumluların bildiği lezzet durağı. Çünkü tam 10 yıldan beri İspanyol mutfağından lezzetli örnekler sunuyor. Dekorasyonda kırmızı renk hakim. Ne de olsa simgesi boğa.
Şirin ve süslü bir bahçe. Duvarlarda ilginç resimler ve afişler asılı. Masalar gölgeliklere serpiştirilmiş. Ortada uzunca bir bar var. İsteyen burada yiyebiliyor.
Hoparlörden yayılan müzik tabii ki İspanyol nağmeli. İnsanın kanını fıkır fıkır kaynatıyor.
Başlangıç yemeği tabii ki Gazpacho. Buz gibi bir domates çorbası. Bodrum sıcağında insanın içini serinletiyor.

Limon aromalı soğuk buğday çorbası da oldukça lezzetli. Uzun yıllar İspanya’da çalışan Şef Neco, mutfağına hakim. Aklı fikri yeni yemeklerde.
Yaptığı soğuk tapaslar ilginç. Sıcak tapaslarda ise ağırlık deniz mahsullerinde. Ana yemeklerde ise et ön planda. Katalan usulü deniz mahsullü güveci öneririm.
Ayrıca tam 6 çeşit paella var. Her biri ayrı lezzette.
Bodrum’a giderseniz bir öğünü La Pasion’a ayırmanızı öneririm.

Mehmet YAŞİN

a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
Paylaş
Mehmet Yaşin
20 yılı aşkın bir süredir çeşitli gazetelerde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü ve yayın yönetmenliği yaptıktan sonra Atlas dergisini çıkardı. Daha sonra Doğan Dergi Grubu'nda Genel Müdür olarak çalıştı. Daha sonra Doğan Kitap'ı kurdu. Uzun yıllar yayın yönetmenliğini yaptı. Bu süre boyunca birçok genç yazarı okuyucuya tanıttı. Yayıncılıktan sonra CNN Türk televizyonunda 'Yol Üstü Lezzet Durakları' programını yapmaya başladı. Aynı anda Hürriyet gazetesinde, İstanbul Life, Atlas, Capital, Meat and Beef dergilerinde lezzet yazılar kaleme aldı. Hem gazete, hem sosyal medya hem de televizyonda geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Dört kitabı var.