Bodrumlular Yeşim Hanım’a hayran

0
721

Lezzet durağının adı: “Kayserili Yeşim Hanım’ın Mutfağı”. Havaalanından Bodrum’a doğru giderken karşınıza çıkacak olan ilk Opet benzin istasyonunun yan tarafı. Güllerle gölgelendirilmiş bir lokanta.

Yeşim Hanım, birçok benzeri gibi yoksulluğun parlattığı bir aşçı. Köy öğretmeni olan kocasının maaşı geçinmeye yetmeyince kollarını sıvıyor. Önce bir benzin istasyonunun lokantasında mantı ve yaprak sarma ile işe başlıyor. Yemeklerinin lezzeti kısa sürede etrafa yayılınca kendi yerini açıyor.

Uçaktan öğle yemeği vakti inenler Bodrum’dan önce soluğu Yeşim Hanım’ın Mutfağı’nda alıyorlar. Bir çoğu da üşenmeyip, Bodrum’dan geliyor.

Mutfak kadınlara teslim olmuş. Tam 15 kadın lezzetli yemekleri yapabilmek için mutfakta ter döküyorlar.

Mönü, Kayseri mutfağı esintili. Gözleme, Şebit yağlaması, ızgara köfte, kavurma, yaprak sarma, ekşili köfte, taze ve kuru fasulye, mantı çeşitleri, yağlama, karnıyarık, otlu börek, tepsi böreği… Hepsi birbirinden lezzetli.

Kahvaltısı da oldukça zengin.

Ilık yenen Gül Baklavası’nın mutlaka tadına bakmanızı öneririm.

a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
Paylaş
Mehmet Yaşin
20 yılı aşkın bir süredir çeşitli gazetelerde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü ve yayın yönetmenliği yaptıktan sonra Atlas dergisini çıkardı. Daha sonra Doğan Dergi Grubu'nda Genel Müdür olarak çalıştı. Daha sonra Doğan Kitap'ı kurdu. Uzun yıllar yayın yönetmenliğini yaptı. Bu süre boyunca birçok genç yazarı okuyucuya tanıttı. Yayıncılıktan sonra CNN Türk televizyonunda 'Yol Üstü Lezzet Durakları' programını yapmaya başladı. Aynı anda Hürriyet gazetesinde, İstanbul Life, Atlas, Capital, Meat and Beef dergilerinde lezzet yazılar kaleme aldı. Hem gazete, hem sosyal medya hem de televizyonda geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Dört kitabı var.