8.6 C
istanbul
Pazar, Şubat 23, 2020

Lezzetli Yemekler

Karadeniz’de Lezzetli Yolculuk

“Hep Ege, hep Akdeniz… Sanki Türkiye’de başka yerde tatil yapılmazmış gibi… Biz bir kaç araba peş peşe Karadeniz turuna çıkacağız. Nerede ne yiyelim. Lütfen bize yol gösterin.” Bir okuyucumdan gelen mail. Çok haklı. Bu yolculuk...

Sokakta yemek hem ucuz hem lezzetli

Yola çıkmanın tam vaktidir. Gidilen yerlerden keyif almanın ilk şartı da damakları şenlendirmektir. Ben, kent gezilerimde, sabah ve öğle yemeklerini genellikle sokakta yerim. Hem çok lezzetli hem de ucuz olur. Ayrıca kuyruklarda sürpriz dostluklarda...

Zeytinyağlı Taze Bakla

Malzemeler: 1 kg taze bakla 1 büyükçe soğan ½ demet dereotu 2 kesme şeker ½ çay bardağı riviera zeytin yağı 1 limon 1 yemek kaşığı silme un Servis için sarımsaklı yoğurt Yapılışı: Baklalar ayıklanıp  limonlu suya konur.Diğer tarafta yemek soğanı şeklinde doğranan soğan, zeytin...

Türk yemeği de şarap sever

Bu yazıyı yazmak, bir okuyucudan aldığım mailden sonra aklıma geldi. Okuyucu şöyle diyordu: “Yeme- içme yazarları, yemek-şarap eşleşmesini yaparken hep dünya mutfağında pişen yemekleri örnek gösteriyorlar. Hiç biriniz bizim geleneksel yemeklerle şarabı yan yana...

Damak çatlatan 10 yemek

SU BÖREĞİ Bence Türk mutfağının baş tacı su böreğidir. Her ne kadar İç Anadolu kökenli olsa da Türkiye’nin her köşesinde yapılır. Su böreğinin lezzetinin sırrı tereyağında saklıdır. Yağ ne kadar lezzetli ve bol olursa, börek...

Dünyanın Kahvaltısı

“Kahvaltıyı krallar gibi yapacaksın”. Bu, diyet ve sağlık konularına takıntılı olanların ağızlarına sakız olan bir slogan. Yani sofrada ne bulursan silip süpüreceksin. Korkma, önünde uzun bir gün var. Yediklerini yakarsın, hatta bu krallara layık...

Şimdi turşu zamanıdır

Pazar yerlerine, manavlara lahanalar dağ gibi yığıldı. Acurlar, salatalıklar, yeşil domatesler, sivri biberler sandık sandık sergilenmeye başladı. Yani turşu kurma vakti geldi, çattı. Kavanozları hazırlayalım arkadaşlar. Şimdi tam zamanıdır. Sirkeli, ekşili, sarmısaklı, acılı turşu suyunu...

Dünya sofralarının ortak yemeği: Yahni

Yahninin önemini neden kimse vurgulama gereksimini duymaz, bunu anlamakta zorluk çekerim. Belki de “yüksek” bir konu olmadığı için kalemşörlerimiz kalem oynatmaktan kaçınmışlardır. Halbuki yahni, tüm dünya mutfaklarının ortak lezzetidir. Hiçbir şeyde fikir birliği yapamayan...

Yumurta nasıl kırılır?

“Ben, yumurta dahi kıramam!”. Erkeklerin mutfakla ilişkilerinin olmadığını anlatmak için arkasına sığındıkları cümle. Bu kadar basit bir işi yapamamakla insan nasıl övünür ki? Aslında, “ben öyle kadınsı işlerin adamı değilim” demek isteyen “sert” erkeklerin...

Tostun Anatomisi

Midemiz “acıktım” sinyali verince aklımıza ilk gelen yiyecek tost olur. Genelikle de kaçırdığımız öğünü telafi etmek için başvurduğumuz yiyecektir tost. İki dilim ekmek arasına sıkışan bu lezzetli yiyecek, yaratıcılığa açıktır. Önemli olan, o iki...