Zeytinyağlı Taze Bakla

0
868

Malzemeler:
1 kg taze bakla
1 büyükçe soğan
½ demet dereotu
2 kesme şeker
½ çay bardağı riviera zeytin yağı
1 limon
1 yemek kaşığı silme un
Servis için sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

Baklalar ayıklanıp  limonlu suya konur.Diğer tarafta yemek soğanı şeklinde doğranan soğan, zeytin yağı tencereye konur, üzerine baklalar, un ve tuz-şeker konarak nazikçe karıştırılır.1/2 çay bardağı su ilave edilir, kapağı kapanarak altı kısılır. Ortalama 30 dk. kaynaması genellikle çok taze bakla için yeterli oluyor, kapağı fazla açılıp kaşık sokulursa baklanın kararmasına neden olabilir. Yine de su  ilave edip etmemek kararı için kontrol edilmesi ihmal edilmemeli.

Tencerede ılınması beklendikten sonra tabağa alınıp üzeri ince kıyılmış dereotu ile süslenmeli. Servis yaparken isteğe göre üzerine sarımsaklı yoğurt eklenir.

Not: Bu tarifi sadece 1 fincan su ilavesi ile düdüklü tencerede kaynama başladıktan sonra 8-10 dk. pişirerek de yapabilirsiniz.

a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
Paylaş
Mehmet Yaşin
20 yılı aşkın bir süredir çeşitli gazetelerde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü ve yayın yönetmenliği yaptıktan sonra Atlas dergisini çıkardı. Daha sonra Doğan Dergi Grubu'nda Genel Müdür olarak çalıştı. Daha sonra Doğan Kitap'ı kurdu. Uzun yıllar yayın yönetmenliğini yaptı. Bu süre boyunca birçok genç yazarı okuyucuya tanıttı. Yayıncılıktan sonra CNN Türk televizyonunda 'Yol Üstü Lezzet Durakları' programını yapmaya başladı. Aynı anda Hürriyet gazetesinde, İstanbul Life, Atlas, Capital, Meat and Beef dergilerinde lezzet yazılar kaleme aldı. Hem gazete, hem sosyal medya hem de televizyonda geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Dört kitabı var.