8.8 C
istanbul
Salı, Şubat 25, 2020

Lezzetli Restoranlar

Bahar lezzetlerinin peşinde

Oğlak kebabının tam zamanı Baharda, Trakya’ya renkli halılar serilir. Hakim renk yeşildir. İnsan çevredeki manzaraları seyretmekten araba kullanmaya zorlanır. Trakya denince akla hemen köfte gelir ama bu mevsimde oğlak tandırın da lezzeti damakları şaşırtır. Köfte...

İki dilim arasındaki lezzet: Sandviçler

Sandviç aşkım taa ilk gençlik yıllarıma dayanır. Ortaköy’de Kabataş Erkek Lisesi’nde okurken, öğle yemeklerimin değişmez gıdasını, yarım ekmek arasına yapılan sandviç oluştururdu. O ekmeğin içine neler sığdırmazdım ki… Dereboyu Muvakkit sokakta, bugünkü şarküterileri andıran...

Hüznün ve neşenin adası: Cunda

Ege’nin sert rüzgarlarına karşı, Ayvalık’a siper olmuş birkaç isimli bir ada… En çok bilineni; Cunda. Bir açıklamaya göre bu adın kaynağı, Piri Reis’in “Kitab-ı Bahriyesi”nde bahsedilen Yunan adalarıydı. Diğer bir iddiaya göre ise adanın...

Türkiye’nin En Lezzetli Meyhanesi

Ece Aksoy: Sürekli lezzetli malzeme ararım Çocukluğunuzun mutfağından aklınızda neler kaldı? Bugün benim uyguladığım bir sürü şey kaldı aklımda, mesela annem işkembe çeşitleri yapardı, buralarda hiç rastlanmayan, benim sonradan görmediğim; işkembe yahnisi, işkembe sote, paça jöle...

Her katta ayrı bir lezzet: İncirli Şaraphane, La Mancha ve Kydonia

Kuruçeşme’nin bugünkü halini gördükçe çok şaşırıyorum. Bir zamanlar kömür ve çay depolarının bulunduğu, yamaçlarında bu depolarda çalışan işçilerin oturduğu gecekonduların yer aldığı oldukça mütevazı, hatta yoksul bir Boğaz köyüydü. Şimdi ise lüks oteller, alışveriş...

Hakkı Baba’nın döneri

Döneri sevmeyen var mıdır acaba? Ben çok severim. En lezzetlisini bulabilmek için köşe bucak dolaşırım. Bu kez Antalya’da buldum. “Hakkı Baba”, tam 89 yıldan beri döner yapıyor. Şimdi işin başında dördüncü kuşak var ama...

Şehrin efsaneleri

Her kentin ‘temel taşları’ vardır. Onlarsız o kentin tadı tuzu olmaz. Kimi kentin simgesi, kimi damak tadı kimi de eğlencesidir. Onların sayısı azaldıkça kentin görüntüsü bozulur, neşesi kaybolur. Bu özel sayıda sizlere, yeme-içme konusunda...

İş adamı Ali Sabancı, Topaz Restoran’da yemeğe olan aşkını itiraf etti

Ali Bey yemekle aranız nasıl? Benim için yemek bir hastalık. Şöyle anlatayım bu hastalığı; Bizim evde üç tane mutfak var. Mutfaklardan bir tanesi bana ait. Buradaki özel bıçaklar sadece benim. Bu bıçaklar başka mutfakta asla...

Set Balık Lokantası / Kireçburnu – Tarabya

Haftanın her günü dolup taşan lokanta, Kireçburnu sahilinde. Manzarası doyumsuz. Sağda Anadolu, solda Büyükdere, Sarıyer ve Rumelikavağı sahilleri. Boğaz’ın Karadeniz’e bağlandığı mavilikleri yararak Karadeniz’e gidip gelen gemilere martıların sesleri eşlik ediyor. İçeride abartısız, şaşaasız...

Kandilli Borsa Lokantası

Benim için yaz aylarının en değişmez mekanı Kandilli Borsa Lokantası’dır. Bu seçimim için onlarca neden sıralayabilirim. En önemli özelliklerini sıra derseniz hemen işe lezzetle başlayabilirim. Türk mutfağının en lezzetli örneklerini burada yiyebilirsiniz. Hele keşkek ve...