Yemeksever, yazdı; Spago’da yeni sushi bar!

0
878

Wolfang Puck, dünyanın pek çok ülkesinde, kimisi havaalanlarında, kimisi sushi bar, kimisi Spago gibi pek çok işletmenin hem şefi hem de sahibi. Ben kendisini ilk kez Türkiye’de bir yemek kanalında izlemiştim. Kırık İngilizcesi, malzemeye nazik yaklaşımı, tat dengesine gösterdiği özen dikkatimi çekmişti. Nitekim St.Regis Oteli’nin terasında bir süre önce açılan Spago restaurant, American, Asya ve İtalyan Mutfaklarının (eclectic fusion) karışımını sunmaya başlamıştı ki, biz bu türün yemeklerini, servisini, ambiyansını çok sevmiştik.

Aynı Spago Restaurant, bu defa karşımıza sushi bar ile çıktı. Geçen akşam, sushi “her yerde yenmez” ön yargımı da koltuğumun altına alarak, dört arkadaşımla Spago’nun, sushi barına gittik. Spago’nun ambiyansını tartışmak gereksiz. Muhteşem İstanbul manzarası nefesinizi öyle bir kesiyor ki,  daha oturur oturmaz pozitif duygular ile doluyorsunuz tabii servis ekibi bu izlenimi sonuna kadar ayakta tutuyor.

Yemeğe Nigiri ile başladık. Ardından sake (somon), Maguro (ton) ve Suzuki (levrek) servis edildi. Ben hemen favorim olan ton nigiriye dalış yaptım.

Ağzımda eridi adeta. Sunumu ile kalbimi kazanan nigiri, damağımı da fethetti. Sashimi konusunda söylenecek tek sözcük sadece “çok iyi” olabilir.

Sıra sushilere gelince beni bir heyecan sardı. Bu güzel görünümün ardından acaba hayal kırıklığı gelir miydi? Gelmedi tabii ki. Ama Sukiyaki için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Çünkü bonfile, havuç, ıspanak teryaki karışımını pek sevmedim. Sushi tadından uzaklaşmış gibi geldi.

Favorilerim ise California ,Rainbow, Spago Ebi, Dragon. Yılan balığı burada tüm lezzetini sunuyordu. Volcano da oldukça lezzetliydi. Malzemelerin kalitesinden ise zerre kadar kuşku duymadım. Koku konusunda ise hiçbir sorun yoktu. Sarafin Merlot da bu lezzetlerle pek güzel eşleşince, keyfimden tatlı yemek istemedim.

Sushi barın şefine gelince, uzun yıllar uzak doğu restaurantlarında çalışmış olan; Satılmış Baş, namı diğer Satosan bu lezzetlerin yaratıcısıydı…

Şefin ellerine sağlık!

Fiyatlara gelince; Nigiriler ortalama 20-24 tl. Sashimiler 34 tl, özel roll sushiler ise pahalı, 35-58 tl arasında değişen fiyatlar söz konusu…Yani değer mi derseniz, cevabım “evet” olur. Tabii tercih sizin.

Yemeksever

a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
  • Etiketler
  • gezi
  • gurme
  • nigiri
  • restaurant
  • restoran
  • spago
  • sushi
  • sushi bar
  • yemek
Paylaş
Mehmet Yaşin
Mehmet Yaşin
20 yılı aşkın bir süredir çeşitli gazetelerde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü ve yayın yönetmenliği yaptıktan sonra Atlas dergisini çıkardı. Daha sonra Doğan Dergi Grubu'nda Genel Müdür olarak çalıştı. Daha sonra Doğan Kitap'ı kurdu. Uzun yıllar yayın yönetmenliğini yaptı. Bu süre boyunca birçok genç yazarı okuyucuya tanıttı. Yayıncılıktan sonra CNN Türk televizyonunda 'Yol Üstü Lezzet Durakları' programını yapmaya başladı. Aynı anda Hürriyet gazetesinde, İstanbul Life, Atlas, Capital, Meat and Beef dergilerinde lezzet yazılar kaleme aldı. Hem gazete, hem sosyal medya hem de televizyonda geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Dört kitabı var.