Pazar makarnası

0
56

Bu pazar yediğimiz makarnanın sosu için İtalyanlar’ın ünlü Norma sosundan esinlendik.

Sosun yapılışı: İnce kemer patlıcanlar birer parmak eninde dilimlenir.  Üzerine zeytinyağı sürülerek, 200 derecedeki fırında 35-40 dakika kızartılır. Diğer yanda 4 domates, kabukları soyularak iri iri doğranır. 4 yemek kaşığı zeytinyağına, 4 diş küçük doğranmış sarımsak konarak biraz çevrilir ve domatesler eklenir. Ateş biraz kısılarak 15 dakika  kadar pişirilir.Bu sırada, bir avuç maydanoz ve 6-7 yaprak feleğen ince doğranarak bir tabağa konur.

Erişte kaynayan suda beş dakika haşlanır. Domates sosuna patlıcanlar ilave edilir. Otlar da sosa katılır. Makarna suyundan bir çorba kaşığı ilave edilerek sos bir tık kaynatılır ve makarna ile karıştırılır.

Servis tabağına alınca üstüne bolca Bergama tulumu rendeledik ve 3-4 fesleğen yaprağı ile renklendirdik. Biz erişte kullandık, bu yemek için spagetti de kullanılabilir. Pazar makanımızın yanında #Sevilen in #900 isimli şarabını yudumladık.

a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
Paylaş
Mehmet Yaşin
20 yılı aşkın bir süredir çeşitli gazetelerde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü ve yayın yönetmenliği yaptıktan sonra Atlas dergisini çıkardı. Daha sonra Doğan Dergi Grubu'nda Genel Müdür olarak çalıştı. Daha sonra Doğan Kitap'ı kurdu. Uzun yıllar yayın yönetmenliğini yaptı. Bu süre boyunca birçok genç yazarı okuyucuya tanıttı. Yayıncılıktan sonra CNN Türk televizyonunda 'Yol Üstü Lezzet Durakları' programını yapmaya başladı. Aynı anda Hürriyet gazetesinde, İstanbul Life, Atlas, Capital, Meat and Beef dergilerinde lezzet yazılar kaleme aldı. Hem gazete, hem sosyal medya hem de televizyonda geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Dört kitabı var.