Napoli’nin en iyi 10 pizzacısı

0
527

Pizzanın doğum yeri Napoli’de tam 800 pizzacı var. Yani her köşe başında bir pizzacıya rastlamak mümkün. Ama bunların sadece 100 tanesinde AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletane) sertifikası bulunuyor. Bu sertifikaya sahip olan pizzacılar, gerçek Napolitan pizza yaptığını ediyor.

Yani Napoli’de gerçek Napoli pizzası yemek istiyorsanız, kapısında AVPN yazısı olan yerleri tercih edin. Size verdiğim bu adreslerde gönül rahatlığı ile gerçek ve lezzetli Napoli pizzası yiyebilirisiniz.

SORBİLLO, Centro Storico

Kapıda ortalama 1.5 saat beklemeyi göze alırsanız, Napolinin en iyi pizzasının tadına bakabilirsiniz.Yandaki küçük bakkal dükkanından (ki 50 yıldır aynı hanım tarafından işletildiği söyleniyor) soğuk bira alıp, beklerken içinizi serinletebilirsiniz.

Pazar günleri kapalı olduğunu sakın unutmayın.

GORİZİA 1916, Vomero

Zengin Vomero mahallesinde, geleneklerden asla taviz vermeyen bir pizzacı. Aynı aile yaklaşık bir asırdan beri işletiyor. Bembeyaz örtüler, siyah ceketleri ve papyonları ile şık garsonlar, lezzetinin yanısıra dikkat çeken görüntüler.

Hergün öğle ve akşam servisi var.

CARMİNİELLO, Secondigliano

Şehrin kuzey tarafında, havaalanına yakın, turistlerin pek bilmediği önemli bir pizzacı. Napolitan pizzanın yanısıra Arrancini (parmesanlı pirinç topları), zeytinyağlı sosta ızgara edilen patlıcanı da öneririm.

Pazar günleri kapalı.

STARİTA, Materdei

Starita, şehir merkezinde ve pazar günü de açık olan nadir pizzacılardan biri. Sorpillo da pizza, büyük ve incecik çıtır bir hamurdan yapılıyor.Ayrıca kızartılan hamuru ılık Nutella çikolatalı fındak ezmesine batırarak yemeyi ihmal etmeyin. Bu ünlü peizzacı pazartesi günleri kapalı.

L’ANTİCA PİZZERİA da MİCHELE FORCELLA

Napolililer margarita ve marinara dışında pek pizza ısmarlamazlar, Da Michele de bu iki pizza çeşidini tatmak için en doğru adreslerden biridir. Fırın dükkanın tam ortasındadır ve lezzeti kadar yapılışı da ağzınızı sulandırmaya yeter.

Pazar günleri kapalı olduğunu unutmayın.

PİZZERİA da ATİLLO. Montesanto

Napolideki her mahalle, adeta bir köy gibidir. Kendi kilisesi, meydanı, marketi, lokantası ve pizzacıları vardır. Montesanto mahallesinin en eski pizzacısı olan Atillo, Napoli tarzı pizzayı en iyi yapanlardan biridir. Genellikle önünde kuyruk oluşur. Bir çok pizzacı gibi burası da pazar günleri kapalıdır.

PİZZERİA NAPOLİ TUTİNO, Porta Nolana

Burada yapılan pizza diğerlerine nazaran daha küçük boyutlarda. Beş kuşaktan beri aynı ailenin işlettiği pizzacıda bu lezzetli pizza, kahverengi paket kağıdına sarılı olarak pencereden servis ediliyor. Tepsiler birbiri ardına fırına atıldığı için sırada çok beklemiyorsunuz. Burası da pazar günleri kapalı.

LA MASADONE,Casa Nuove

1930 dan beri, yağda kızarmış Calzonisi ile meşhur. Napoli’nin ünlü yağda kızarmış pizzasını yiyebileceğiniz en doğru adreslerden biri.

Pazar günleri kapalı.

FRATELLİ CAFASSO, Fuorigotta

Napoli’ye gidip de Fratelli Cafasso’da pizza yemeden dönmek olmaz. Çünkü burası şehirde en iyi pizza yapan mekanların başında geliyor. Buradan yükselen kokular önünden geçenlerin bile ağzını sulandırmaya yetiyor.

Pazar günleri kapalı.

PİZZERİA OLİVA de SALVATORE e CARLA, La Sanita

Salvatore ve Carla aynı mahalleden iki arkadaş. 2014 yılında bu karakteristik mahallede mükemmel bir pizzacı açmışlar.Yaratıcı pizzalarının tadı damağa adeta yapışıp kalıyor.

Pazar günü kapalılar

a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
Paylaş
Mehmet Yaşin
20 yılı aşkın bir süredir çeşitli gazetelerde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü ve yayın yönetmenliği yaptıktan sonra Atlas dergisini çıkardı. Daha sonra Doğan Dergi Grubu'nda Genel Müdür olarak çalıştı. Daha sonra Doğan Kitap'ı kurdu. Uzun yıllar yayın yönetmenliğini yaptı. Bu süre boyunca birçok genç yazarı okuyucuya tanıttı. Yayıncılıktan sonra CNN Türk televizyonunda 'Yol Üstü Lezzet Durakları' programını yapmaya başladı. Aynı anda Hürriyet gazetesinde, İstanbul Life, Atlas, Capital, Meat and Beef dergilerinde lezzet yazılar kaleme aldı. Hem gazete, hem sosyal medya hem de televizyonda geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Dört kitabı var.