Naan Kadıköy

0
398

Moda, Kadıköy yakasının yeme-içme merkezi oldu. Sokaklar şirin, lezzetli, küçük lezzet mekanlarıyla doldu. Bunlardan biri de Naan adındaki mekan. Kahvaltı etmek için uğradığımda burnuma fırından yeni çıkmış ekmeklerin kokusu doldu.


8-9 çeşit ekmek yapılıyormuş. Hepsinde ekşi maya kullanılıyormuş.
Hepsi birbirinden iştah açıcı görünüme sahipti.
Ekşi maya ile yapılan simitin kabuğu çıtır çıtırdı. Yine ekşi maya ile yapılan kruvasan da oldukça lezzetliydi.


Kahvaltıda ayva reçeli, süt reçeli, fıstık ve çemenli tereyağı, ızgara sepet peyniri, eski kaşar, zeytin ve dana jambon üstünde yumurta vardı.
Ben içinde peynir ve jambon bulunan baget ekmeğini tercih ettim.
Fiyatlar şöyle:
Simit 4 lira, baget ekmeği 8 lira, köy ekmeği (1200 gr) 16 lira, yarım baget ekmeğiyle yapılmış sandviç 32 lira.

Mehmet Yaşin

a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
Paylaş
Mehmet Yaşin
20 yılı aşkın bir süredir çeşitli gazetelerde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü ve yayın yönetmenliği yaptıktan sonra Atlas dergisini çıkardı. Daha sonra Doğan Dergi Grubu'nda Genel Müdür olarak çalıştı. Daha sonra Doğan Kitap'ı kurdu. Uzun yıllar yayın yönetmenliğini yaptı. Bu süre boyunca birçok genç yazarı okuyucuya tanıttı. Yayıncılıktan sonra CNN Türk televizyonunda 'Yol Üstü Lezzet Durakları' programını yapmaya başladı. Aynı anda Hürriyet gazetesinde, İstanbul Life, Atlas, Capital, Meat and Beef dergilerinde lezzet yazılar kaleme aldı. Hem gazete, hem sosyal medya hem de televizyonda geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Dört kitabı var.