Lokanta Ahmet

0
479

Lokanta Ahmet Moda’nın modern esnafı. Mutfaktaki şefler, “biz burada hep birlikte yemek yapmayı öğreniyoruz” diyorlar.
Yemekler pişirildikten sonra döküm tencerelere alınıp fırında dinlendiriliyor.


20 kişilik bu küçük ve lezzetli yeni kuşak esnaf lokantasının mönüsü Türk mutfağı ağırlıklı. Her gün yaklaşık 30 çeşit yemek çıkıyor. Mönü her gün değişiyor ama kuzu tandır, piliç sarması, mantarlı pilav mönünün demir başları.
Etli pazı sarması en sevilen yemek.
Ekmeklerini kendileri yapıyorlar. Ekşi mayalı, lezzetli ekmekler. Bal kabaklı tatlıyı öneririm. Lokanta pazar günleri kapalı. Fiyatlar 10-35 tl arası.

Mehmet Yaşin

a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
Paylaş
Mehmet Yaşin
20 yılı aşkın bir süredir çeşitli gazetelerde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü ve yayın yönetmenliği yaptıktan sonra Atlas dergisini çıkardı. Daha sonra Doğan Dergi Grubu'nda Genel Müdür olarak çalıştı. Daha sonra Doğan Kitap'ı kurdu. Uzun yıllar yayın yönetmenliğini yaptı. Bu süre boyunca birçok genç yazarı okuyucuya tanıttı. Yayıncılıktan sonra CNN Türk televizyonunda 'Yol Üstü Lezzet Durakları' programını yapmaya başladı. Aynı anda Hürriyet gazetesinde, İstanbul Life, Atlas, Capital, Meat and Beef dergilerinde lezzet yazılar kaleme aldı. Hem gazete, hem sosyal medya hem de televizyonda geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Dört kitabı var.