Fırından restorana

0
369

3 yıl önce Teşvikiye’de fırın-kahve olarak yola çıkan Grandma’nın asıl amacı “iyi ekmek” yapmakmış. Burada üretilen birbirinden lezzetli ekmekler Nişantaşı’nda açılan dükkanda görücüye çıkmış.

Daha sonra ekmeğe kekler, poğaçalar, kruvasanlar ve kahve de eklenmiş. Bir sonraki aşamada ise işin içine öğle yemeği de girmiş.

Benim gittiğim Ak Merkez’deki Grandma, zincirin üçüncü dükkanı. Burası diğer şubelerin bir adım daha önüne geçip, zengin mönülü bir kafe-restorana dönüşmüş.

Mönünün en iddialı yemeği, özel sosta dinlendirilen ciğer tava. Edirne’nin ciğer tavasından daha değişik. Daha az yağ emmiş ve daha yumuşak.

Bir diğer dikkatimi çeken yemek ise uykuluğa sarılmış olan kuzu kokoreç oldu. Kokoreç denince bende akan sular durur. En sevdiğim yemeklerin başında sayarım. Bence en lezzetlisini İzmir’deki Asım Usta yapar. Ama Grandma’da ekmek üstünde sunulan kokoreç de iddialıydı.

Naneli bezelye püresi eşliğinde sunulan dana külbastı ile 6 saat tereyağında dinlendirilen dana yahni de damağımda hoş tatlar bıraktı.

a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
a target="_blank" href="http://www.vizeland.com/">
Paylaş
Mehmet Yaşin
20 yılı aşkın bir süredir çeşitli gazetelerde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü ve yayın yönetmenliği yaptıktan sonra Atlas dergisini çıkardı. Daha sonra Doğan Dergi Grubu'nda Genel Müdür olarak çalıştı. Daha sonra Doğan Kitap'ı kurdu. Uzun yıllar yayın yönetmenliğini yaptı. Bu süre boyunca birçok genç yazarı okuyucuya tanıttı. Yayıncılıktan sonra CNN Türk televizyonunda 'Yol Üstü Lezzet Durakları' programını yapmaya başladı. Aynı anda Hürriyet gazetesinde, İstanbul Life, Atlas, Capital, Meat and Beef dergilerinde lezzet yazılar kaleme aldı. Hem gazete, hem sosyal medya hem de televizyonda geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Dört kitabı var.