7.7 C
istanbul
Perşembe, Şubat 20, 2020

Lezzetli Yemekler

Bahar Tarifleri – 1

Baharla birlikte pazar yerleri yeşilliklerle doldu. Hem taze hem de sağlıklı. Bu hafta size dört faydalı yeşillikten dört lezzetli yemek tarifi vereceğim. REZENE Salatasından çayına kadar zengin uygulama seçenekleri olan çok yararlı bir ot/bitki. Rezene yatağında kuzu...

Hakkı Baba’nın döneri

Döneri sevmeyen var mıdır acaba? Ben çok severim. En lezzetlisini bulabilmek için köşe bucak dolaşırım. Bu kez Antalya’da buldum. “Hakkı Baba”, tam 89 yıldan beri döner yapıyor. Şimdi işin başında dördüncü kuşak var ama...

Böreğin en lezzetlisi

Bence börek en lezzetli yiyeceklerin başında geliyor. Etin, peynirin, hamurun, yağın bir araya geldiği bir yiyecek zaten nasıl lezzetsiz olabilir ki! Eğer benim gibi bir börek delisiyseniz, size Antalya’daki Börekçi Tevfik’i hararetle öneririm. 70...

Bir Mantar Uzmanı: Jilbert Barutçiyan

Mantar uzmanı Jilbert Barutçiyan, mantar konusunda bileni bilmeyeni uyardı. ‘Zehirli mantar mutlaka öldürmez süründürenleri de var. Türkiye’de 12 binden fazla mantar çeşidi var. Taze olmayn, naylon torbaya giren mantarı yemeyin.’ Mantar işine ne zaman merak sardınız? Yaş 22, İsviçre’ye...

Lezzetli Bir Rota

Bu hafta size lezzetli bir rota sunacağım. Bu rota lezzetli olduğu kadar muhteşem görüntüler de sunuyor. Çünkü yol üstündeki ağaçlar sonbaharın en güzel renklerine bürünmüş, sizi bekliyor. İlk lezzet durağı Kocaeli’nde. Adı:Beeftek. Eğer ete düşkünseniz,...

Hangi ay, hangi balık yenir?

Balıkların İstanbul’a geliş sıralaması ansiklopedilere bile konu olmuştur. Tatlı dilli tarihçi Reşad Ekrem Koçu’nun yarım kalan muhteşem eseri İstanbul Ansiklopedisi’nde bu sıralama şöyle anlatılır: Ocak: Istakoz, tarak ve istiridye iyidir. Şubat: Balıkların ekserisi yumurtalı olduğu için...

Lezzetli bir İtalya gezisinin notları: Parma

Makarna, çoğunluğun olduğu gibi benim de en sevdiğim yemeklerin başında gelir. Yerim yerim doyamam. Yaklaşık 30 yıldan beri pazar akşam yemeğinin tek mönüsü vardır, o da tabii ki makarnadır. Her hafta bıkmadan usanmadan yeni...

Çilingir Sofrasının Tatları

Rakı mezesiz olmaz. Peki çilingir sofrasında, rakıya hangi tatlar eşlik eder? Başlangıçtan finale doğru: Yanında tatlı kırmızı soğanla torik lakerdası, uskumru çirozu, balık pastırması, tuzlu sardalye, ançüez. Orta yağlı bir dilim beyaz peynir. Cevizli taratorlu...

Şimdi Turşu Mevsimi

Bugünlerde pazarlarda “turşuluklar” gerçekten “al beni, kavanoza koy beni” diyor… Şaka bir yana yeşil domates, çeşit çeşit biber (kamber, habanero, avize, kapya, dolma, sivri, Antakya, pikanti vs vs), acur, küçük hıyarlar, lahanalar dizi dizi… Turşu...

Ekmek Arası Pide

Ramazan pidesini düşününce, sayfaları karıştırmadan önce düşlerime atlayıp hemen çocukluk günlerine, Ortaköy’e gittim. Ortaköy o yıllarda daha içine kapanık, kendi kendine -şimdiki snopluğundan uzakta, herkesin birbirini tanıdığı mütevazı bir köydü. İftara bir kaç saat...