8.8 C
istanbul
Salı, Şubat 25, 2020

Lezzetli Restoranlar

Muhteşem Kaburgacı Markus

İstanbul’da yeni keşfettiğim lezzet durağının, damağımı çatlattığını söyleyebilirim. Maslak, Atatürk Oto Sanayi Sitesi’ndeki mekânın adı Markus. Mönüsü kaburga ağırlıklı. Dana uzun ve kısa kaburga, kuzu kaburga ve domuz kaburga. Ayrıca kaburga etinden yapılmış burgerler, salatalar...

Damak çatlatan Alaçatı rehberi

Alaçatı’da lezzetli yemek yemek isteyenler için önerilerim şunlar: AVRASYA- Alaçatı’nın hemen girişindeki bu esnaf lokantası, tencere yemeklerini sevenler için çok lezzetli seçenekler sunuyor. Lokantada 20 çeşit sıcak, 18 çeşit zeytinyağlı yemek pişiriliyor. İnsan yemeklerin sunulduğu vitrinin...

Bu browni gerçekten masum!

Beyoğlu’nun göbeğinde bir kent bahçesinden günlük hasat ettikleri ürünleri servis eden, her yanı yeşilliklerle dolu bir mekân hayal edin. Duvarlarda yeme içme kültürümüze ait kitapların bulunduğu, salatanızdaki kekiğin bile hikâyesini bildiğiniz şık ve şirin...

İz bırakan lezzetler

Tarihte iz bırakan, özlenen tatlar Lezzet.co mutfağında… Lezzet.Co Döner'in mutfağında kullanılan malzemelerin neredeyse tamamı kendi yöresinden geliyor. Farklı hikayeleri birleştirerek yeni bir hikayeler sunuyor. Misafirlere ikram edilen Demirhindi Şerbeti günlük olarak hazırlanıyor. Yine günlük hazırlanan tavuk...

Ateş Köfte

Marmara ve Ege bölgesi başta olmak üzere köftesi methedilen bütün köftecileri hatta Yunanistan’daki köftecileri de gezen Ateş köfte sizler için en iyi 4 köfteyi seçti. En iyi köfteleri servis edebilmek için üç buçuk ay...

Kiss the Frog: Rumelihisarı’nın Yeni Denizcisi

İsmi ilginç: Kiss to Frog. Masaldan esinlenmiş bir isim. Genç kızın öptüğü kurbağa gece yarısı bir prense dönüşebilir. Yeri Güzel: Rumelihisar’ında, eski vapur iskelesinin tam karşısında. İşletmecisi: Gül Etker. Sektörün eskilerinden. 2005’te ara verdiği...

Karadeniz’de Lezzetli Yolculuk

“Hep Ege, hep Akdeniz… Sanki Türkiye’de başka yerde tatil yapılmazmış gibi… Biz bir kaç araba peş peşe Karadeniz turuna çıkacağız. Nerede ne yiyelim. Lütfen bize yol gösterin.” Bir okuyucumdan gelen mail. Çok haklı. Bu yolculuk...

İstanbul’un romantik ışığı tekrar yandı

Her ne kadar yeni adı “1924” olsa da, herkes orayı Rejans diye biliyor. Çünkü neredeyse 80 yıl bu isimle anılmış. Yerini orta yaşın üstündekilerin çoğu bilir ama genç kuşağa tarif edeyim yine de: İstiklal...

Zindandaki Lezzet Durağı

Bir zamanlar İstanbul’da, katilin, dolandırıcının, sahtekarın, zina yapanın hapsedildiği zindanın, asırlar sonra lüks bir restorana dönüşeceği kimin aklına gelirdi ki? Bahsettiğim yer, 19. yüzyılın ikinci yarısında batı mimarisiyle inşa edilen hanların en büyüğü olan...

Yeni Lokanta’nın Lezzetleri

Asmalımescit sokağını bitirin, İstiklal Caddesi’ni geçin, karşınıza Tophane’ye inen dar bir yokuş gelecek. Bu sokağın adı Humbaracı Yokuşu’dur. “Yeni Lokanta” işte bu yokuşun hemen başında yer alıyor. Şık, sıcak, her köşesinden lezzet sinyalleri yayılan...